Nutriční hodnoty (Pórek v troubě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 270 kJ / 2 216 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,96 g |
| Tuky | 147,46 g |
| – nasycené | 20,88 g |
| – nenasycené | 125,45 g |
| –– mononenasycené | 106,99 g |
| –– polynenasycené | 18,46 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 35,14 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 530 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 158,00 g |
| – cukry | 46,97 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg pórku | Pórek čerstvý | 1000 g |
| 4 4 průměrně velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 3 3 čerstvé cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1-2 KL 1-2 KL suché nebo čerstvé šalvěje | ||
| 2 PL 2 PL citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 1-2 dl 1-2 dl olivového oleje | Olej olivový | 150 ml |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| 3 PL 3 PL strouhanky nebo nahrubo podrceného sucharu | Strouhanka pšeničná | 45 g |
| 1 dl 1 dl bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |