

Perníková buchta
Suroviny
- 40 dkg hladké mouky
- 8 dkg tuku
- 15 dkg cukru
- 1 prášek do perníku
- 1/4 prášku do pečiva
- 1 vajíčko
- 3 lžíce kakaa
- 1/3 l mléka
Postup přípravy receptu
Tyto všechny přísady vymícháme v misce v těsto a vyléváme na připravený plech, který vymažeme tukem a vysypeme moukou hrubou.
Pak pečeme buchtu v předem předehřáté troubě a pečeme asi 30 minut. Radši zkusíme špejlí doprostřed buchty píchnout, pokud se nám těsto nenalepí na špejli je hotová.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Perníková buchta
-
Damy kucharky. Slova chvaly bych nechala az nakonec. Recept neni nic moc. Po smichani vsech surovin vam vyjde prilis husta hmota a chutove nic moc. Pernikove testo musi trosicku tect. Jinak s nim na plechu moc nehnete. Celkove je v nem malo cukru (pro ty co moc nesladi dobry, jinak spis bez chuti), malo oleje a taky mleka. Dal doporucuji alespon lzici pernikoveho koreni (pro fajnsmekry smes cerstveho a mleteho koreni, ktere urcite mate doma), ktere prasek do perniku rozhodne nenahradi. Diabetikum doporucuji nahradit cukr jinou alternativou jako je xylitol. Po upravach se recept uz da pouzit. Ale je to jen pro zkusene. Ja to musela doladit "od oka". Pro nezkusene - pouzijte jiny, presnejsi recept. Preju hodne stesti.
-
Arnošt:já dala čtvrt litra...možná to pisatelka taky tak myslela... uvidíme, co z toho vzejde.
-
Kolik se tam dává, prosim Vás, toho mléka? Myslíte jako 1/3 litru nebo čeho? Děkuji za odpověď
-
právě se peče, tak jsem zvědavá...:)
-
Právě se dělá v troubě. Dávám bod a přidám fotečku
Trochu mi to popraskalo, ale nevadí, důležitá je chuť -
Denisko buchta vypadá báječně, jen se zakousnut, ukládám do oblíbených a co nejdříve bude v troubě
,posílám bok.