

Perníková buchta
Suroviny
- 40 dkg hladké mouky
- 8 dkg tuku
- 15 dkg cukru
- 1 prášek do perníku
- 1/4 prášku do pečiva
- 1 vajíčko
- 3 lžíce kakaa
- 1/3 l mléka
Postup přípravy receptu
Tyto všechny přísady vymícháme v misce v těsto a vyléváme na připravený plech, který vymažeme tukem a vysypeme moukou hrubou.
Pak pečeme buchtu v předem předehřáté troubě a pečeme asi 30 minut. Radši zkusíme špejlí doprostřed buchty píchnout, pokud se nám těsto nenalepí na špejli je hotová.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 698 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Perníková buchta
-
Arnošt:já dala čtvrt litra...možná to pisatelka taky tak myslela... uvidíme, co z toho vzejde.
-
Kolik se tam dává, prosim Vás, toho mléka? Myslíte jako 1/3 litru nebo čeho? Děkuji za odpověď
-
právě se peče, tak jsem zvědavá...:)
-
Právě se dělá v troubě. Dávám bod a přidám fotečku
Trochu mi to popraskalo, ale nevadí, důležitá je chuť -
Denisko buchta vypadá báječně, jen se zakousnut, ukládám do oblíbených a co nejdříve bude v troubě
,posílám bok.