Nutriční hodnoty (Žampionový salát s Hermelínem a jarní cibulkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 990 kJ / 476 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,78 g |
| Tuky | 25,84 g |
| – nasycené | 15,76 g |
| – nenasycené | 9,03 g |
| –– mononenasycené | 7,75 g |
| –– polynenasycené | 1,28 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 15,04 g |
| Cholesterol | 83 mg |
| Sodík | 1,22 g |
| Sůl | 3,15 g |
| Sacharidy | 19,11 g |
| – cukry | 8,18 g |
| ––– laktóza | 1,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 - 400 g 300 - 400 g žampionů | Žampion čerstvý | 350 g |
| 1 1 hermelín | Hermelín | 100 g |
| jarní cibulka (podle chuti) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce nasekané nakládané kapie | Paprika červená čerstvá | 52.5 g |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| majonéza | Majonéza | |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |