Nutriční hodnoty (Květáková polévka s bramborem, zahuštěná krupičkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 556 kJ / 611 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,26 g |
| Tuky | 32,05 g |
| – nasycené | 14,32 g |
| – nenasycené | 12,79 g |
| –– mononenasycené | 10,84 g |
| –– polynenasycené | 1,95 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 4,43 g |
| Cholesterol | 569 mg |
| Sodík | 1,89 g |
| Sůl | 4,62 g |
| Sacharidy | 53,66 g |
| – cukry | 1,84 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 středně velký květák | Květák čerstvý | |
| 3 3 větší brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 2 2 větší vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 37.5 g |
| cca 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 3 lžičky 3 lžičky polévkového koření bez glutamanu (použila jsem ze zdravé výživy) | Polévkové koření tekuté | 15 ml |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| hrst hrst strouhaného parmezánu (nemusí být, ale dá polévce lepší chuť) | Parmezán |