Nutriční hodnoty (Pohankové halušky se žampionovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 7 299 kJ / 1 744 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 103,79 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,01 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,78 g | 
| Tuky | 37,67 g | 
| – nasycené | 15,19 g | 
| – nenasycené | 16,57 g | 
| –– mononenasycené | 11,42 g | 
| –– polynenasycené | 5,15 g | 
| ––– omega 3 | 0,12 g | 
| Vláknina | 35,20 g | 
| Cholesterol | 468 mg | 
| Sodík | 3,31 g | 
| Sůl | 7,69 g | 
| Sacharidy | 231,16 g | 
| – cukry | 22,56 g | 
| ––– laktóza | 10,29 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 250 g 250 g pohankové mouky | Mouka pohanková | 250 g | 
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| voda (cca 200 ml) | Voda | |
| 300 g 300 g žampionů | Žampion čerstvý | 300 g | 
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 200 g 200 g šunky | Šunka vepřová vařená | 200 g | 
| 50 g 50 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 15 ml | 
| 1 lžíce 1 lžíce bazalky | Bazalka čerstvá | 15 g | 
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 62.5 ml | 
| 100 ml 100 ml bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 100 ml | 
| olej | Olej řepkový | |
| sůl (nemusí být) | Sůl mořská |