Nutriční hodnoty (Cuketovo-pórová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 844 kJ / 441 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,34 g |
| Tuky | 29,56 g |
| – nasycené | 4,88 g |
| – nenasycené | 21,46 g |
| –– mononenasycené | 9,41 g |
| –– polynenasycené | 12,05 g |
| ––– omega 3 | 2,62 g |
| Vláknina | 18,50 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 125 mg |
| Sůl | 0,27 g |
| Sacharidy | 15,93 g |
| – cukry | 2,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cuketa (cca 300 g ) | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce lněných semínek | Lněná semínka | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce slunečnicových semínek | Slunečnicová semínka loupaná | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sezamových semínek | Sezam loupaný | 15 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 4 lžíce 4 lžíce nasekané máty | Máta peprná list čerstvá | 60 g |
| pepř | Pepř černý | |
| římský kmín | Římský kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská |