Nutriční hodnoty (Kýta na černém pivu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 278 kJ / 1 022 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 163,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 160,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,18 g |
| Tuky | 28,23 g |
| – nasycené | 8,24 g |
| – nenasycené | 13,86 g |
| –– mononenasycené | 10,64 g |
| –– polynenasycené | 3,22 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 4,60 g |
| Cholesterol | 300 mg |
| Sodík | 1,00 g |
| Sůl | 2,35 g |
| Sacharidy | 27,97 g |
| – cukry | 9,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g kýty | Vepřová kýta | 750 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| práškový česnek | Česnek sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| solamyl (můžeme použít klasickou mouku) | Bramborový škrob | |
| 4 lžíce 4 lžíce ostrého kečupu (použila jsem 1 černé pivo Kozla) | Kečup ostrý | 60 ml |
| 2 hrnky 2 hrnky vývaru (nebo kostku masox a vodu) | Vývar hovězí | 500 ml |
| olej | Olej řepkový |