Nutriční hodnoty (Špikovaná vepřová pečeně po italsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 820 kJ / 1 391 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 198,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 185,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,53 g |
| Tuky | 39,79 g |
| – nasycené | 10,64 g |
| – nenasycené | 21,31 g |
| –– mononenasycené | 14,93 g |
| –– polynenasycené | 6,38 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 21,65 g |
| Cholesterol | 443 mg |
| Sodík | 1,99 g |
| Sůl | 4,85 g |
| Sacharidy | 51,05 g |
| – cukry | 31,55 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800-900 g 800-900 g vepřové kotlety v celku (s kostí) | Vepřová kotleta s kostí | 850 g |
| 80 g 80 g pršutu (prosciutto) | Pršut | 80 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 velká cibule (cca 170 g) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 250 g 250 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 50 g 50 g sušených rajčat + olej na maso | Dužina červeného rajčete sušená | 50 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 1 hrst 1 hrst oliv dle chuti | Olivy čerstvé zralé | |
| snítka snítka tymiánu | Tymián sušený | |
| červené víno a vývar dle potřeby | Víno červené suché |