Nutriční hodnoty (Polévka "okroška" babičky Aničky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 257 kJ / 539 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,13 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,93 g |
| Tuky | 26,08 g |
| – nasycené | 9,31 g |
| – nenasycené | 10,86 g |
| –– mononenasycené | 8,84 g |
| –– polynenasycené | 2,02 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 4,27 g |
| Cholesterol | 673 mg |
| Sodík | 445 mg |
| Sůl | 0,94 g |
| Sacharidy | 36,58 g |
| – cukry | 23,89 g |
| ––– laktóza | 16,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší salátová okurka (oloupaná) | Okurka salátová čerstvá | |
| 100 ml 100 ml jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 100 ml |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky prolisovaného česneku (českého) | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| 2-3 dl 2-3 dl mléka (měla jsem plnotučné) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| asi 1 dl 1 dl zavařené červené řepy i s nálevem | Červená řepa čerstvá | 100 g |
| nať z 1 1 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| několik několik ředkviček | Ředkvička čerstvá | |
| 1 1 vařená brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 2-3 2-3 vařená vajíčka | Vejce slepičí | 175 g |
| šunka (není nutná) | Šunka vepřová vařená |