Nutriční hodnoty (Rozinkovo-ořechové šneky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
Energie | 8 934 kJ / 2 135 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 38,90 g |
Tuky | 63,84 g |
– nasycené | 36,32 g |
– nenasycené | 23,44 g |
–– mononenasycené | 19,66 g |
–– polynenasycené | 3,79 g |
––– omega 3 | 0,22 g |
Vláknina | 14,32 g |
Cholesterol | 421 mg |
Sodík | 190 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 329,93 g |
– cukry | 60,73 g |
––– laktóza | 7,83 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce změklého másla | Máslo kravské | 10 g |
370 g 370 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 370 g |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1 lžička 1 lžička sušeného droždí (nebo 1/4 čerstvého droždí) | Droždí sušené | 5 g |
50 g 50 g změklého másla | Máslo kravské | 50 g |
40 g 40 g cukru | Cukr bílý | 40 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 2.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého hřebíčku | Hřebíček | 2.5 g |
drcené ořechy | Vlašské ořechy | |
rozinky | Rozinky |