Nutriční hodnoty (Bažantí prsíčka po pařížsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 984 kJ / 2 625 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,28 g |
| Tuky | 187,36 g |
| – nasycené | 26,94 g |
| – nenasycené | 141,44 g |
| –– mononenasycené | 43,74 g |
| –– polynenasycené | 97,70 g |
| ––– omega 3 | 2,28 g |
| Vláknina | 31,28 g |
| Cholesterol | 711 mg |
| Sodík | 6,56 g |
| Sůl | 16,42 g |
| Sacharidy | 165,42 g |
| – cukry | 51,80 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| ze dvou bažantů prsíčka | Bažant | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| máslo na polití | Máslo kravské | |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 2 dl 2 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 0,5 dl 0,5 dl bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
| a 100 g 100 g hladké mouky ušleháme v misce | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 200 g 200 g vařené mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 150 g 150 g vařeného celeru | Celer bulva čerstvá | 150 g |
| 140 g 140 g den předem uvařených brambor | Brambor zimní | 140 g |
| 150 g 150 g sterilizovaného hrášku | Hrášek zelený | 150 g |
| 100 g 100 g sladkokyselých okurek | Okurka polní zavařená | 100 g |
| 210 g 210 g majonézy | Majonéza | 210 g |
| 20 g 20 g octa | Ocet lihový | 20 ml |
| 0,5 g 0,5 g mletého černého pepře | Pepř černý mletý | 0.5 g |
| 10 g 10 g soli | Sůl mořská | 10 g |
| 10 g 10 g krupicového cukru | Cukr bílý | 10 g |
| 5 g 5 g worcesterské omáčky | Worcestrová omáčka | 5 ml |