Řecká bugatsa

marcik Kuchařka: marcik

Moučníky , Ostatní, Řezy 16 názorů

Suroviny

4 hrnky mléka
1/2 hrnku másla
1/2 hrnku dětské krupičky
1/2 hrnku cukru
2 vejce
2 žloutky
vanilkový cukr
1 lžíce vanilkového pudinku
listové těsto (nebo těsto fillo nebo kroustas - jak se dělá baklava)
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme mléko a ve trošce rozmícháme vanilkový puding.

  2. Polovičku másla rozpustíme, přisypeme krupičku a asi 4 minuty mícháme.

  3. Do mléka přidáme cukr s vanilkovým cukrem a krupičku a pilně mícháme, já to mixnu ponorným mixerem a až pak vařečkou.

  4. Uvaříme hustou kaši, necháme ji trochu vychladnout a přidáme rozmíchaná vajíčka se žloutkama.

  5. Na máslem vymazaný plech dáme jeden plát list. těsta, nalijeme krém a dáme druhý plát těsta.

  6. Nožem nařízneme porce (zlehka), ale nedořízneme.

  7. Polijeme zbytkem másla a pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 30 minut.

  8. Podává se vlažná, pocukrovaná se skořicí, ale i bez.

Poznámka

Nevěděla jsem, kam to mám zařadit. Je to moučník, který se tu v Řecku podává hlavně ke snídani.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řecká bugatsa

1 2

Tématické fráze: řecké moučníky řecká baklava recka bugatsa bougatsa recept bugasta řecký moučník bugatsa-recept řecka buchta bukatsa bugatza řecké moučníky recepty řecká baklava recept recka bukatsa bugatca baklava recka řecká bugasta bugatsa recka bugaca recept řecká bougatsa bougatsa recepty

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít