Řecká bugatsa

marcik Kuchařka: marcik

Moučníky , Ostatní, Řezy 16 názorů

Suroviny

4 hrnky mléka
1/2 hrnku másla
1/2 hrnku dětské krupičky
1/2 hrnku cukru
2 vejce
2 žloutky
vanilkový cukr
1 lžíce vanilkového pudinku
listové těsto (nebo těsto fillo nebo kroustas - jak se dělá baklava)
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme mléko a ve trošce rozmícháme vanilkový puding.

  2. Polovičku másla rozpustíme, přisypeme krupičku a asi 4 minuty mícháme.

  3. Do mléka přidáme cukr s vanilkovým cukrem a krupičku a pilně mícháme, já to mixnu ponorným mixerem a až pak vařečkou.

  4. Uvaříme hustou kaši, necháme ji trochu vychladnout a přidáme rozmíchaná vajíčka se žloutkama.

  5. Na máslem vymazaný plech dáme jeden plát list. těsta, nalijeme krém a dáme druhý plát těsta.

  6. Nožem nařízneme porce (zlehka), ale nedořízneme.

  7. Polijeme zbytkem másla a pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 30 minut.

  8. Podává se vlažná, pocukrovaná se skořicí, ale i bez.

Poznámka

Nevěděla jsem, kam to mám zařadit. Je to moučník, který se tu v Řecku podává hlavně ke snídani.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řecká bugatsa

1 2

Tématické fráze: řecká baklava řecké moučníky recka bugatsa bugasta bougatsa recept bugatsa-recept řecka buchta řecký moučník bukatsa bugatza recka bukatsa řecké moučníky recepty bugatca baklava recka řecká baklava recept bugatsa recka řecká bugasta recepty na řecké moučníky řecká bugasta recept recka begatsa

Zapomněl/a jsem heslo