Nutriční hodnoty (Dušené zelí jako hlavní chod)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 257 kJ / 1 017 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,16 g |
| Tuky | 85,39 g |
| – nasycené | 41,39 g |
| – nenasycené | 42,77 g |
| –– mononenasycené | 36,13 g |
| –– polynenasycené | 6,64 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 21,15 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,71 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 39,15 g |
| – cukry | 20,18 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g bílého zelí na nudličky | Zelí bílé čerstvé | 500 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sádlo nebo olej | Sádlo vepřové | |
| 100 g 100 g anglické slaniny nebo paprikové klobásy | Anglická slanina | 100 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| drcený kmín dle chuti | Kmín mletý | |
| 60 g 60 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 60 g |
| cca 1 lžíce 1 lžíce cukru krupice, dle kyselosti protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| sůl a pepř | Pepř černý |