Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tmavý slunečnicový chléb s podmáslím

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 11. 2011 15:46

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 250 kJ / 2 450 kcal
Bílkoviny69,38 g
Tuky53,39 g
Vláknina27,95 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 135 mg
Sůl0,09 g
Sacharidy408,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chleba moc příjemně voní slunečnicí, má křupavou kůrku a na řezu je tmavý a strakatý semínky.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bohunka123

18. 9. 2022 18:00

Chleb je uzasny. Krupava kurcicka, nejedla jsem lepsi.

jirka.mustang jirka.mustang

22. 4. 2021 09:57

Tak upečeno, chléb se povedl a je výborný, děkuji za recept :yes:
Těsto děláno v domácí pekárně a pak pečeno v klasické troubě.

cathleen cathleen

25. 3. 2020 17:02

zuruzu: než bochník na plechu zdvojnásobí objem, odhadem 35-45 minut.

zuruzu zuruzu

25. 3. 2020 16:39

Můžu se zeptat, jak dlouho to má kynout po vyndání z pekárny?

magdalenka magdalenka

1. 1. 2020 21:21

cathleen: tiež som začínala s "ušatými" chlebmi...:-D

cathleen cathleen

1. 1. 2020 20:51

Arween: dlouholetými zkušenostmi ;-) Pekárně nejen že stačí méně droždí....pokud se to s množstvím droždí přežene, chleba v pekárně vykyne víc než jindy a při pečení se mu pak propadne střed.
Platí, že na 500 g mouky se dává 10-14 g čerstvého droždí. To si zapamatuješ snadno :-8

MamlajdaD MamlajdaD

1. 1. 2020 20:20

Arween: Pekárna se opravdu postará i o pečení, :yes: ale ze zkušenosti vím, že chleba (uhnětený a vykynutý v pekárně) je lepší, když je upečený v troubě. ;-):-8 Vyzkoušej časem obě alternativy a sama se rozhodneš. :-D Jestli můžu, zkusím odpovědět na otázku ohledně droždí: Opravdu ho stačí méně, protože tím, jak pekárna při kynutí těsto nahřívá na určitou teplotu, tak droždí "pracuje" lépe. Já peču chleby jak v pekárně, tak i v troubě, jak kdy se mi chce. Přeji hodně zdaru a spokojenosti s novou pekárnou! :yes::-K:-K

Arween

1. 1. 2020 20:02

Tak o víkendu vyzkouším a když se povede, hodím foto. A jak víte,že v pekárně bude stačit méně na stejně množství mouky? Já bych tomu ráda přišla na kloub. :-D

cathleen cathleen

1. 1. 2020 19:12

Arween: myslím, že můžeš. Snížila bych ale množství droždí na 14 g (čerstvého, z kostky), pekárně to stačí. ;-)

Arween

1. 1. 2020 19:02

Recept vypadá skvěle. Musím ho péct v troubě? Nemůžu ho nechat celý na pekárnu? Teprve s ní začínám, ale představovala jsem si,že tam jen dám suroviny a o zbytek se nemusím starat, včetně pečení. :-D;-)

cathleen cathleen

1. 11. 2016 15:05

janatka: děkuji:-K i za fotku:yes:

janatka janatka

1. 11. 2016 15:03

Tak zase vyzkoušený další chlebík a musím chválit. Moc nám chutnal. Krásně se pracuje s těstem.:-K:yes:

dexulka

30. 5. 2013 14:05

Z malého bochníčku vykynul do velkého bochníku,možná se trošku rozjel do stran spolu se zářezy,ale na chuti mu to neubralo :-8 Nadýcahný,krásně křupavý,s čerstvou pomazánkou z tresčích jatýrek bašta :-p

senky senky

23. 4. 2013 12:58

Včera upečen už poněkolikáté;-) a zase snězen okamžitě a střelhbitě:-D:-D ráno v práci s plátečkem anglické:-8:-8 dieto, dieto, Ty to vidíš:-D:-D

marcik marcik

15. 4. 2013 16:53

Opět jsi mne nezklamala, Ivi...:-K Výborný chlebík, bodík letí a fotky také ;-):-K Nemá chybu :yes:

1 2 3 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: slunečnicovy chleb slunečnicový domácí chléb z pekárny recept na celozrnný tmavý chleba slunečnicový chléb recept domácí slunečnicový chléb slunečnicový chléb z domácí pekárny domácí slunečnicový chléb v troubě slunečnicovy chleba z pekarny slunecnicovy chleb z pekarny recept na slunečnicový chleba slunečnicový chleba recept tmavý chleba z domácí pekárny recepty slunečnicový domácí chléb tmavý chléb z domácí pekárny domaci slunecnicovy chleba chleb z podmasli chleb s podmaslim recepty na domácí tmavý chléb chleba s podmáslím slunečnicový domácí chleba

Suroviny: voda, podmáslí, olej, semínka slunečnicová, sůl, cukr, mouka žitná, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, droždí

TopRecepty.cz

Tmavý slunečnicový chléb s podmáslím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4YKn