Nutriční hodnoty (Bagety plněné trhaným vepřovým masem s domácí kouřovou barbecue omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 670 kJ / 2 789 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 164,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 149,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,25 g |
| Tuky | 129,63 g |
| – nasycené | 26,89 g |
| – nenasycené | 78,97 g |
| –– mononenasycené | 63,29 g |
| –– polynenasycené | 15,68 g |
| ––– omega 3 | 0,97 g |
| Vláknina | 21,14 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 13,38 g |
| Sůl | 33,38 g |
| Sacharidy | 232,92 g |
| – cukry | 194,29 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 větší bagety | Bageta pšeničná | |
| cca 3/4 kg cca 3/4 kg vepřové krkovice vcelku | Vepřová krkovice | 750 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| voda na podlití | Voda | |
| 2 lžičky 2 lžičky sladké papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
| 2 lžičky 2 lžičky hořčičných semínek (rozdrcených/rozsekaných) | Hořčice žlutá semena | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička čerstvě mletého pepře | Pepř černý mletý | 5 g |
| 3/4 3/4 zarovnané lžičky sušeného česneku | Česnek sušený | |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| (možno použít i jiné koření dle chuti) | Pepř černý | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 1 malá cibule nasekaná najemno | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku nakrájené najemno | Česnek čerstvý | 21 g |
| 100 ml 100 ml jablečného octa | Ocet jablečný | 100 ml |
| cca 2/3 hrnku cca 2/3 hrnku tmavého třtinového cukru (cca 125 g) | Cukr třtinový | 166.6666716337204 g |
| 2 lžičky 2 lžičky nadrceného hořčičného semínka | Hořčice žlutá semena | 10 g |
| 2 lžičky 2 lžičky uzené mleté papriky | Paprika uzená | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička chilli | Chilli paprička sušená | 5 g |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 2,5 lžičky 2,5 lžičky worcestrové omáčky | Worcestrová omáčka | 12.5 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky pyré z chilli papriček | Chilli paprička čerstvá | 10 g |
| 2,5 lžičky 2,5 lžičky rajského protlaku | Protlak rajčatový | 12.5 g |
| 500 ml 500 ml rajčatové passaty | Pyré z červených rajčat | 500 g |