Nutriční hodnoty (Polévka kedlubnovo-květáková s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 2 262 kJ / 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,31 g |
Tuky | 28,55 g |
– nasycené | 11,59 g |
– nenasycené | 16,27 g |
–– mononenasycené | 8,29 g |
–– polynenasycené | 7,99 g |
––– omega 3 | 1,41 g |
Vláknina | 13,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 118 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 47,00 g |
– cukry | 14,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
0,5 0,5 menšího květáku | Květák čerstvý | |
1 1 velká kedlubna (nebo 2 malé) | Kedluben čerstvý | 180 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
kousek kousek másla | Máslo kravské | |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1,5 l 1,5 l vývaru (nebo vody s zeleninovým gelovým bujonem) | Vývar masový | 1500 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 lžíce 1 lžíce máslové jíšky (bude-li potřeba) | Jíška máslová | 15 ml |
zelená petrželka | Petržel nať čerstvá |