Nutriční hodnoty (Polévka kedlubnovo-květáková s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 2 262 kJ / 541 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 18,31 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,31 g | 
| Tuky | 28,55 g | 
| – nasycené | 11,59 g | 
| – nenasycené | 16,27 g | 
| –– mononenasycené | 8,29 g | 
| –– polynenasycené | 7,99 g | 
| ––– omega 3 | 1,41 g | 
| Vláknina | 13,63 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 118 mg | 
| Sůl | 0,28 g | 
| Sacharidy | 47,00 g | 
| – cukry | 14,40 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 0,5 0,5 menšího květáku | Květák čerstvý | |
| 1 1 velká kedlubna (nebo 2 malé) | Kedluben čerstvý | 180 g | 
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g | 
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g | 
| 1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml | 
| 1,5 l 1,5 l vývaru (nebo vody s zeleninovým gelovým bujonem) | Vývar masový | 1500 ml | 
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce máslové jíšky (bude-li potřeba) | Jíška máslová | 15 ml | 
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá |