Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka kedlubnovo-květáková s houbami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie2 262 kJ /
541 kcal
Bílkoviny18,31 g
– z toho živočišné bílkoviny10,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,31 g
Tuky28,55 g
– nasycené11,59 g
– nenasycené16,27 g
–– mononenasycené8,29 g
–– polynenasycené7,99 g
––– omega 31,41 g
Vláknina13,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 118 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy47,00 g
– cukry14,40 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
0,5 0,5 menšího květáku Květák čerstvý
1 1 velká kedlubna (nebo 2 malé) Kedluben čerstvý 180 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
2 2 brambory Brambor zimní 100 g
1 hrst 1 hrst sušených hub Houby sušené směs
kousek kousek másla Máslo kravské
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
1,5 l 1,5 l vývaru (nebo vody s zeleninovým gelovým bujonem) Vývar masový 1500 ml
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
1 lžíce 1 lžíce máslové jíšky (bude-li potřeba) Jíška máslová 15 ml
zelená petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.