Vdolečky z olejového těsta

ivulinka Kuchařka: ivulinka

asi 60 ks Moučníky , Kynuté 13 názorů

Suroviny

Kynuté těsto:
250 ml mléka
75 g cukru
500 g hladké mouky (nebo 250 g hladké a 250 g polohrubé)
3/4 kostky kvasnic
10 lžic oleje
3 žloutky
1 kávová lžička soli
Tvarohová náplň:
2 kostky tvarohu
1 vanilkový cukr
3 bílky
3 lžíce cukru krupice
strouhaná citronová kůra
hrst namočených rozinek
Drobenka:
200 g hladké mouky
100 g cukru moučka
80-100 g másla
olej na plech
1 vejce na potření
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V mírně ohřátém mléce rozpustíme část cukru a kvasnice a necháme je vzejít. Do mísy vsypeme mouku, zbytek cukru, sůl, přidáme žloutky a olej. Mléko s kvasnicemi vlijeme do mísy s moukou. Vypracujeme vláčné nelepivé těsto, které necháme 1 hodinu kynout, během které těsto několikrát prohněteme.

  2. Připravíme si tvarohou náplň a drobenku, vymažeme olejem plechy.

  3. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, válečkem vyválíme plát o síle ne víc jak 0,5 cm. Rádýlkem vykrajujeme čtverečky o délce hrany 4-5 cm, na které klademe tvarohovou náplň, těsto spojíme a vytvarujeme kuličky, které klademe na plech.
    Omytým vejcem děláme v těstě důlky, vdolečky potřeme rozšlehaným vajíčkem, důlky zaplníme drobenkou.

  4. Trouby předehřejeme na 200 st. Vdolečky pečeme asi 20 minut do zrůžovění.
    Před servírováním pocukrujeme.

Poznámka

Moje nejosvědčenější kynuté těsto. Nelepí se, nepraská a náplň z něho nevytéká.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 386 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vdolečky z olejového těsta

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    NADEI: Nadi, děkuji za komentář a za fotečku. Jsem ráda, že recept nezklamal a vdolečky se povedly:-K

    Odpovědět

  • NADEI NADEI

    Vdolečky jsou hotové a opravdu moc dobré :yes: určitě nejsou naposled :-) dovolím si přidat fotečku

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    vypadají nádherně,mňam:-K:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    magdalenka: bílky do tvarohu dávám, když peču z tohoto těsta, kam se dávají žloutky a bílky mi tudíž zůstanou. Nešlehám je.
    Tvarohu bylo dohromady 500 g.

    Děkuji všem :-K

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    :-K:-K:-K pěkné Ivulko:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Parádní:yes: Já většinou dávám do těsta žloutky, do tvarohu bílky šlehám, zůstane po pečení nadýchanější:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Máš ich nádherné, Ivuli...:yes: len mám dotaz - bielka do náplne vyšľahané? Ja do náplne obyčajne dávam len žĺtka, tak sa pýtam. A predpokladám, že tvarohu si dala dokopy 500 g? Dík.

    Odpovědět

  • Delissa Delissa

    Vypadají moc krásně.:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59

  • bystrouska bystrouska

    cathleen: Děkuji za radu:-K. Je pravda, že se mi několikrát stalo, že jsem měla od těsta "opatlané" i víko:-).

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    bystrouska: jestli můžu :-) - v pekárně by měly jít zadělat bez problémů, jen si pohlídej konec kynutí. Těsta bude poměrně hodně a asi i dost nakyne - tak aby ti neuteklo z formy :-8

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    bystrouska: s pekárnou zkušenost nemám, ale asi není důvod to nezkusit:-)

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Vdolečky se mi moc líbí:-). asi je ve středu vyzkouším:-K. Mohla bych je zadělat v pekárně:-?

    Odpovědět

Tématické fráze: testo na vdolecky těsto na vdolky olejové vdolky krehke vdolky olejové bavorské vdolečky olejvé vdolečky vdolecky s drobenkou kynuté vdolečky hrníčková kuchařka vdolky křehké vdolečky kynuté těsto na vdolky vdolky z kynutého těsta hrnickova kuchařka vdolky z kynutého těsta hrnkové vdolky bavorské vdolky hrníčkové vláčné těsto na vdolečky vlacne vdolecky olejove vdolrcky olejové kynuté vdolečky těsto navdolky

Zapomněl/a jsem heslo