Vepřové řízečky v těstíčku

Suroviny

vepřové řízky (kýta)
česnek
sůl
sádlo na smažení
těstíčko:
1 vejce
120-150 ml mléka
rovná lžíce parmezánu
sůl
majoránka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší řízečky (lépe se smaží, obal z nich neopadává), zlehka naklepeme, potřeme rozetřeným česnekem a osolíme.

  2. Z mléka, vejce, sýru, majoránky a mouky vidličkou vyšleháme těstíčko, které osolíme podle chuti (mouky přidat tolik, aby těstíčko bylo husté tak, že z řízků hned nesteče).
    Počet vajec i ostatních surovin do těstíčka volíme podle množství masa.

  3. Řízečky napíchneme na vidličku, protáhneme těstíčkem a dáme smažit na pánev s rozehřátým sádlem. Smažíme spíš pomaleji, z obou stran.
    Hotové maso je šťavnaté a velice příjemně voní. Podáváme s brambory.

Komentáře k receptu Vepřové řízečky v těstíčku

  • fpudik fpudik

    Výborné, díky:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • fpudik fpudik

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Drobek: díky, doufám, že bude chutnat:-K

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Nádherný recept, skvostné jídlo. Znám a dělám, jen místo parmezánu dávám čedar, středně uleželý, teda oranžový, on má víc chuti než ten bílý, i když parmezán to není. Musím vyzkoušet a děkuju. :-K

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové maso v těstíčku vepřové řizečky rizečky v těstíčku vepřové řízky v těstíčku veprove v těstíčku vepřová kýta v testicku recepty na vepřové řízky v těstíčku těstíčko na vepřové maso řízečky z vepřové kýty kotleta v těstíčku těstíčko s parmazánem veprove rizky v syrovem testicku řízečky z vepřové panenky česnekové řízečky kyta v testicku vepřový plátek v těstíčku řízečky z vepřové panenky v těstíčku šťavnaté vepřové řízečky smažené česnekové řízečky recept řízek v těstíčku