Nutriční hodnoty (Mrkvový dort (chlebíček, bábovka) s pomerančovou chutí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 30 428 kJ / 7 273 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 61,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,40 g |
| Tuky | 466,75 g |
| – nasycené | 243,81 g |
| – nenasycené | 187,30 g |
| –– mononenasycené | 126,15 g |
| –– polynenasycené | 61,15 g |
| ––– omega 3 | 10,99 g |
| Vláknina | 25,58 g |
| Cholesterol | 1,80 g |
| Sodík | 6,26 g |
| Sůl | 7,45 g |
| Sacharidy | 644,46 g |
| – cukry | 425,56 g |
| ––– laktóza | 25,39 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce (vel. L) | Vejce slepičí | 280 g |
| 320 g 320 g najemno nastrouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 320 g |
| 100 g 100 g najemno nastrouhaných vlašských ořechů (lze použít i lískové nebo pistáciové) | Vlašské ořechy | 100 g |
| 260 g 260 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 260 g |
| 300-310 g 300-310 g tmavého třtinového cukru (tmavý dodá karamelovou chuť) | Cukr třtinový | 305 g |
| 1,5 balíčku 1,5 balíčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 18 g |
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody (lze vynechat) | Jedlá soda | 12 g |
| 240 ml 240 ml rozpuštěného ghí (másla, rostlin. oleje) | Ghí | |
| najemno nastrouhaná kůra z 1 pomeranče | Pomeranč čerstvý | |
| 2 lžičky 2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 10 g |
| 2 lžičky 2 lžičky vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 14 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
| 500 g 500 g mascarpone | Mascarpone | 500 g |
| 200 g 200 g zakysané smetany (hustší) | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| vymačkaná šťáva z 1/2 vymačkaná šťáva z 1/2 pomeranče | Pomeranč čerstvý | |
| najemno nastrouhaná kůra z 1/2 najemno nastrouhaná kůra z 1/2 pomeranče | Pomeranč čerstvý | |
| 3 lžíce 3 lžíce moučkového cukru (nebo dle chuti) | Cukr bílý | 75 g |
| 140 g 140 g změklého másla | Máslo kravské | 140 g |