Srdcový medovník

Paprika Kuchařka: Paprika

Moučníky , Perníky 15 názorů

Suroviny

Těsto:
50 g másla
150 g cukru krystal (krupice)
1 vejce
2 PL medu
5 PL mléka
1 PL sody
450 g hladké mouky
Krém 1.:
převařené zkaramelizované salko
250 g másla
200 g mletých vlašských ořechů
Krém 2.:
100 g zakysané smetany
100 g moučkového cukru
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, cukr krystal, vejce, med, mléko a sodu dáme do kastrolu a za stálého míchání vaříme, dokud hmota nezhnědne. Bude to pěnit, ale to je OK (já jsem musela 2x odstavit z ohně, protože jsem si vzala malý kastrolek - vemte si větší).

  2. Horkou hmotu nalejte do mísy s moukou a zapracujte nejprve vařečkou a pak rukama. Těsto si rozdělte na 6 dílů a z každého dílu na pomoučeném vále vyválejte placku, ze které vykrojte požadovaný tvar dortu - já dělala srdce. Pokud budete dělat klasický medovník dopororučuji vzít poklici. Nejlépší je pracovat s ještě teplým těstem, jde to výborně.

  3. Placky dejte na plech s pečícím papírem nebo teflonovou folii a pečte v troubě na 170°C cca 5-7 min. Upečeme si též odkrojky, které později rozdrobíme a použijeme na obalení a posypání dortu. Upečené placky necháme vychladout a připravíme si krémy.

  4. Krém 1.:
    Den předem si uvaříme salko - 2 hod vaříme pod pokličkou na mírném plameni (já vařím najednou vždy několik plechovek a mám je do zásoby - vydrží stejně jako neuvařené nebo kterákoliv jiná konzerva). Zkaramelizované salko vyšleháme s máslem a na konci přidáme 200 g mletých vlašských ořechů.

  5. Krém 2.:
    Zakysanou smetanu dobře rozmícháme s moučkovým cukrem.

  6. Funále:
    První placku namažeme krémem č.1 a položíme krémem nahoru. Druhou placku namažeme znovu krémem č.1 otočíme ji a zespoda namažeme krémem č.2. Touto stranou s č.2 ji přiložíme na první placku (na krém č.1). Stejným způsobem postupujeme až k poslední placce. Pak namažeme krémem č.1 i boky dortu a obalíme celý dort v rozdrcených odkrojkách (já je rozdrtila válečkem na vále). Drobečky posypeme i vršek dortu. Zabalíme ho do freshfolie a necháme nejlépe ve sklepě min. 2-3 dny odležet.

Poznámka

Recept jsem dostala mailem, ale postup jsem upravila.

Mám menší vykrajovátko na dortík srdce, takže z této dávky byly dvě.

Vím, že receptů na medovník je tu již několik, ale každý se nějak liší. Mně nejvíce vyhovoval tento recept a manžel i děti si ho moc pochvalovali.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Srdcový medovník

  • Paprika Paprika(autorka receptu)

    LBuksova: Nevím, jak velký máš kulatý dort ??? 22-23-26-28 ??? Toto srdíčko je menší než klasický dort 26. Taky nevím, kolik budeš dělat vrstev. Záleží také, jak silnou vrstvu krému budeš dávat ...
    Když si nejsi jistá, tak udělej raději dvojitou dávku a když ti zbyde, tak ho použiješ příští týden na nějakou buchtu nebo řezy. V lednici vydrží a nouzi jde dát i do mrazáku :-)

    Odpovědět

  • LBuksova LBuksova

    Dobrý večer, bude mi prosím stačit na kulatý dort 1 plechovka krému děkuji moc Lenka;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Merylas Merylas

    Papriko, moc hezké:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Papriko, moc chválím a tvému muži přeji vše nejlepší:-K Šestý bodík už letí:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika(autorka receptu)

    Dík :-8, příště ho ale udělám víc dopředu, dělala jsem ho v pátek večer a býval by chtěl rozležet ještě min. 1-2 dny.;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ty kokso..foto na reze mi uslo...tak teda paprika...klobuk dolu...ako v najprednejsej cukrarni

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Málem bych zapoměla, všechno nejlepší tvému muži k narozeninám.:-K

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Ten nákroj je opravdu přepychový. +:yes::-))

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Papriko:-)klobouk dolů:-O,to je NÁDHERA:-):yes::yes::yes:.Máš ho krásně dotažený do detailu a pěkně nazdobený:-).Škoda,že nemůžu vlašské ořechy,jinak bych si u tebe hned jeden objednala;-).Tolik mě mrzí,že ho neochutnám;-(,kruciš:-S.Jseš opravdu jednička a myslím,že i profík by na tvé srdce pěl jen samou chválu:yes:.Posílám tisíc boděk,ale načte se ti jen jedna-bohužel;-( (ale to už musíš urgovat jinde;-):-D).Fakt KRÁSA:-K.To asi manžel koukal,viď:-8;-)?

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Teda holky, vy mi ale dáváte..., já chodím dvakrát týdně na aerobik a vy mě tu takhle provokujete:-//. Už jsem podle Topreceptů zkoušela marlenku a tohle vypadá taaaak skvěle.
    Papričko, ten řez je úžasný.:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    ;-):yes: ty jsi si ale vyhrála

    Odpovědět

  • Paprika Paprika(autorka receptu)

    Díky za chválu:-8 - dalo to celkem fušku. Narozky má zítra můj drahý choť Tonda, ale slavili jsme už dneska.;-)

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Teda Papričko, to je nádhera.:yes: Medovník mám moc rád, ale já sám si na něj netroufnu, a pro jeho pracnost mi ho nikdo nechce dělat. Seš frajerka. Škoda, že můžu dát jen jeden bodík. Zasloužila bys jich móóóc. Ale určitě máš pochvalu od rodiny.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ...a kto mal narodky??

    Odpovědět

Tématické fráze: medovník recept medovník krém na medovník srdcový dort jak nazdobit medovník srdcove dorty nejlepší medovník marlenka videorecept zkaramelizované salko nazdobený medovník medovník videorecept medovník krém medovník originál recept medovník salko dort medovnik srdicko jak nazdobit marlenku recepty na medovník recept na srdcovy dort marlenka video recept salko medovnik

Zapomněl/a jsem heslo