Nutriční hodnoty (Horácké kuře (s houbami))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 246 kJ / 776 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,12 g |
| Tuky | 57,71 g |
| – nasycené | 37,16 g |
| – nenasycené | 19,17 g |
| –– mononenasycené | 16,98 g |
| –– polynenasycené | 2,18 g |
| ––– omega 3 | 0,38 g |
| Vláknina | 21,76 g |
| Cholesterol | 173 mg |
| Sodík | 84 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 38,58 g |
| – cukry | 13,13 g |
| ––– laktóza | 5,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 kuře | Kuře | |
| 250 g 250 g hub | Hřib čerstvý | 250 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1/4 l 1/4 l vývaru (nejlépe drůbežího) nebo vody | Vývar hovězí | 250 ml |
| 1/8 l 1/8 l sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |