Nutriční hodnoty (Brambory opečené, s citrónem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 870 kJ / 1 881 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,63 g |
| Tuky | 118,16 g |
| – nasycené | 62,24 g |
| – nenasycené | 53,26 g |
| –– mononenasycené | 46,41 g |
| –– polynenasycené | 6,85 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 24,07 g |
| Cholesterol | 172 mg |
| Sodík | 1,66 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 167,91 g |
| – cukry | 11,58 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| lžička lžička mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 30-50 g 30-50 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 1/2 1/2 citrónu | Citrón čerstvý | 45 g |