Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Italské krémové, houbové rizoto)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie12 544 kJ /
2 998 kcal
Bílkoviny77,48 g
– z toho živočišné bílkoviny30,44 g
– z toho rostlinné bílkoviny47,04 g
Tuky104,61 g
– nasycené61,37 g
– nenasycené29,31 g
–– mononenasycené26,75 g
–– polynenasycené2,56 g
––– omega 30,54 g
Vláknina35,46 g
Cholesterol 219 mg
Sodík 1,27 g
Sůl3,15 g
Sacharidy419,70 g
– cukry27,78 g
––– laktóza3,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g rýže na přípravu rizota Rýže bílá 500 g
400 g 400 g hříbků (popř. 100 g sušených hříbků, mimo sezónu můžete použít i zamražené houby) Hřib čerstvý 400 g
4 4 šalotky nadrobno nakrájené Šalotka čerstvá
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1/4 kostky 1/4 kostky másla Máslo kravské 62.5 g
suché bílé víno (asi 0,5 l) Víno bílé suché
100 g 100 g jemně nastrouhaného parmezánu + hoblinky parmezánu na ozdobení Parmezán 100 g
sůl, pepř Pepř černý
olej na smažení Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.