Nutriční hodnoty (Italské krémové, houbové rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 12 544 kJ / 2 998 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 47,04 g |
| Tuky | 104,61 g |
| – nasycené | 61,37 g |
| – nenasycené | 29,31 g |
| –– mononenasycené | 26,75 g |
| –– polynenasycené | 2,56 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 35,46 g |
| Cholesterol | 219 mg |
| Sodík | 1,27 g |
| Sůl | 3,15 g |
| Sacharidy | 419,70 g |
| – cukry | 27,78 g |
| ––– laktóza | 3,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g rýže na přípravu rizota | Rýže bílá | 500 g |
| 400 g 400 g hříbků (popř. 100 g sušených hříbků, mimo sezónu můžete použít i zamražené houby) | Hřib čerstvý | 400 g |
| 4 4 šalotky nadrobno nakrájené | Šalotka čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1/4 kostky 1/4 kostky másla | Máslo kravské | 62.5 g |
| suché bílé víno (asi 0,5 l) | Víno bílé suché | |
| 100 g 100 g jemně nastrouhaného parmezánu + hoblinky parmezánu na ozdobení | Parmezán | 100 g |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| olej na smažení | Olej řepkový |