Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Písecký dort v novém kabátku)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 12

Energie12 071 kJ /
2 885 kcal
Bílkoviny39,36 g
– z toho živočišné bílkoviny27,86 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,50 g
Tuky197,12 g
– nasycené114,38 g
– nenasycené72,65 g
–– mononenasycené58,95 g
–– polynenasycené13,70 g
––– omega 32,07 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 350 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy236,90 g
– cukry167,50 g
––– laktóza12,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 velká vejce Vejce slepičí 140 g
10 dkg 10 dkg krupicového cukru Cukr bílý 100 g
4 lžíce 4 lžíce vařící vody Voda 72 ml
10 dkg 10 dkg hladké mouky Mouka pšeničná hladká 100 g
1 lžička 1 lžička oleje Olej řepkový 5 ml
250 ml 250 ml šlehačky Šlehačka 35% 250 ml
1 lžíce 1 lžíce moučkového cukru Cukr bílý 25 g
4 lžíce 4 lžíce jahodového pyré
1/2 1/2 ztužovače zastudena Ztužovač šlehačky
nasekané želé z poloviny sáčku sáčku jahodové Galaretky
250 ml 250 ml šlehačky Šlehačka 35% 250 ml
1 lžíce 1 lžíce moučkového cukru (nemusí být, podle chuti) Cukr bílý 25 g
2 lžíce 2 lžíce citronového koncentrátu Sunquick
1/2 1/2 ztužovače zastudena Ztužovač šlehačky
nasekané želé z poloviny sáčku sáčku citronové Galaretky
šlehačka na dozdobení Šlehačka 35%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.