Nutriční hodnoty (Vepřové roládky se švestkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 419 kJ / 578 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,71 g |
| Tuky | 28,83 g |
| – nasycené | 19,69 g |
| – nenasycené | 8,57 g |
| –– mononenasycené | 7,22 g |
| –– polynenasycené | 1,35 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 8,46 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 611 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 33,53 g |
| – cukry | 27,50 g |
| ––– laktóza | 3,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 plátků 8 plátků vepřové pečeně | Vepřová kotleta bez kosti | |
| asi 100 100 g anglické slaniny nakrájené na plátky | Anglická slanina | |
| 100 g 100 g Čedaru (plátky) | Čedar | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| trošku trošku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 lžička 1 lžička drceného jalovce | Jalovec sušený | 5 g |
| kousek kousek špeku | Špek | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce švestkových povidel | Povidla | 46 g |
| pár snítek snítek čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| 100 ml 100 ml portského červeného vína (nebo jiného červeného vína) | Víno červené suché | 100 ml |
| 100 ml 100 ml silného hovězího vývaru nebo demi glace | Vývar hovězí | 100 ml |