Nutriční hodnoty (Debrecínská hrachová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 6 056 kJ / 1 447 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 75,68 g |
Tuky | 27,60 g |
– nasycené | 15,38 g |
– nenasycené | 12,01 g |
–– mononenasycené | 5,19 g |
–– polynenasycené | 6,82 g |
––– omega 3 | 0,71 g |
Vláknina | 44,40 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 155 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 190,60 g |
– cukry | 25,13 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g žlutého půleného hrachu | Hrách žlutý loupaný sušený | 300 g |
4 4 debrecínské párky | Párek vepřový | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1 1 rovná lžička uzené papriky | Paprika uzená | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
1 špetka 1 špetka majoránky | Majoránka sušená | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
2 l 2 l zeleninového vývaru (nebo vody) | Vývar zeleninový | 2000 ml |