Nutriční hodnoty (Karamelové perníčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 29 467 kJ / 7 043 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,52 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,01 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 99,51 g |
Tuky | 181,36 g |
– nasycené | 106,12 g |
– nenasycené | 67,50 g |
–– mononenasycené | 54,30 g |
–– polynenasycené | 13,20 g |
––– omega 3 | 1,45 g |
Vláknina | 25,70 g |
Cholesterol | 744 mg |
Sodík | 5,02 g |
Sůl | 4,21 g |
Sacharidy | 1 230,32 g |
– cukry | 643,02 g |
––– laktóza | 1,52 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g cukru krystal | Cukr bílý | 500 g |
200 ml 200 ml vroucí vody | Voda | 200 ml |
180-200 g 180-200 g másla | Máslo kravské | 190 g |
1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
2 lžičky 2 lžičky perníkového koření (dle chuti lze i více) | Perníkové koření | 10 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
800-900 g 800-900 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 850 g |
3-4 lžíce 3-4 lžíce medu | Med nepasterovaný | 126 g |