Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřest v bylinkových omeletkách

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Toto jídlo poslouží jako předkrm nebo lehká večeře. Krátce povařený chřest zabalíme do plátku šunky nebo slaniny a to celé ještě do bylinkové omelety. Tu můžeme pro pěkný vzhled navíc svázat pažitkou.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z chřestu odřízneme dřevnaté části, oloupeme ho a povaříme v osolené vodě s citronem, podle jeho velikosti 5-10 minut. Krok 2: Vejce rozklepneme do misky, přidáme 2 lžíce studené vody, osolíme, opepříme, našleháme a vmícháme jemně pokrájené bylinky. Krok 3: Na menší pánvičce rozehřejeme trochu oleje, vlijeme čtvrtinu vaječné hmoty. Krok 4: Když vejce trochu ztuhnou, položíme na ně plátek anglické slaniny a omeletku doděláme. Krok 5: Tato připravíme i další tři. Krok 6: Do ještě teplých zabalíme chřest a podáváme s čerstvou zeleninou.

TIP: Jak ochutit omeletu

Zveřejněno 31. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřest v bylinkových omeletkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8X13

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřest v bylinkových omeletkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8X13

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Maris - krásná práce :yes::-p

Ještě ten chřest :-p:-p:yes:

magdalenka: to není šunka, ale anglická;-):-)
Aničko - děkuju:-K

:-*Joj:-8to je krásné a moc lákavé:-p+7:yes:Já rozhodně s tou slaninkou:-p:yes:

maris: môžem sa spýtať, konkrétne akú šunku si použila? Ďakujem za odpoveď.:-D

chocolate: jejda - já Tě nechci týrat:-O, zelený chřest je lepší, tiše Ti " závidím ";-)
Jaruško - umím - ale jak co:-))

Juj, to je pekné...:yes:

Maruška prostě umí :-p:yes::yes:

Maris:-O, bože proč mě tak týrááááš?
V lednici mám proslulý zelený chřest z Ivančic a chutě na Tvou dobrotu...:yes:

Maruško a Bibinko - děkuju:-K
Bibi - máš pravdu, neměla jsem chuť na nějaké velké vaření:-)

Maris, to se mi teda líííbí;-), na dnešní horkej den jako dělaný, máš 2.bod jasnej

Maruško, super:yes::-p

Tématické fráze:
chřest studený předkrm, chřest recepty, studené předkrmy z chřestu, recepty z chřestu, recepty chřest, bylinky na chřest, chrest v palacince, chřest recept, recepty chrest, recepty na chřest šunka, chřest šunka vejce, recept chřest studený předkrm, bylinková šunka, chřest

Suroviny:
chřest, vejce, petrželka, pažitka, tymián, slanina anglická, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, olej

Přidat fotografie receptu