Nutriční hodnoty (Květákový nákyp s anglickou slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 969 kJ / 2 622 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,28 g |
| Tuky | 255,57 g |
| – nasycené | 123,04 g |
| – nenasycené | 118,60 g |
| –– mononenasycené | 101,67 g |
| –– polynenasycené | 16,93 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 1,59 g |
| Sodík | 3,70 g |
| Sůl | 9,05 g |
| Sacharidy | 25,08 g |
| – cukry | 5,68 g |
| ––– laktóza | 0,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 květák středně velký | Květák čerstvý | |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 200 g 200 g libové anglické slaniny | Anglická slanina | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| pažitka nebo petrželka | Pažitka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| máslo na vymazání mísy mísy | Máslo kravské |