Nutriční hodnoty (Pórková polévka s křepelčími vajíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 118 kJ / 506 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
| Tuky | 45,10 g |
| – nasycené | 28,90 g |
| – nenasycené | 15,60 g |
| –– mononenasycené | 13,40 g |
| –– polynenasycené | 2,20 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 2,20 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 17 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 18,60 g |
| – cukry | 1,40 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 2 2 střední brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 600 ml 600 ml kuřecího vývaru /zeleninový | Vývar kuřecí | 600 ml |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 6 6 křepelčích vajíček / 2 na porci | Vejce křepelčí | |
| 1 lžíce 1 lžíce zelených bobů nebo hrášku | Bob obecný sušený | |
| libeček, pažitku nebo petrželku. | Pažitka čerstvá |