Nutriční hodnoty (Uzená polévka s bramborem, medvědím česnekem a vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 598 kJ / 1 099 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,99 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,58 g |
| Tuky | 67,93 g |
| – nasycené | 26,49 g |
| – nenasycené | 31,86 g |
| –– mononenasycené | 23,90 g |
| –– polynenasycené | 7,96 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 16,05 g |
| Cholesterol | 1,06 g |
| Sodík | 482 mg |
| Sůl | 0,94 g |
| Sacharidy | 66,43 g |
| – cukry | 9,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l uzeného vývaru | Vývar vepřový | 1000 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 5 5 středně velkých brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 1 1 velká hrst medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |