Nutriční hodnoty (Opilý jablečný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 119 kJ / 2 897 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 39,70 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,20 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,50 g | 
| Tuky | 117,72 g | 
| – nasycené | 68,35 g | 
| – nenasycené | 42,53 g | 
| –– mononenasycené | 37,08 g | 
| –– polynenasycené | 5,45 g | 
| ––– omega 3 | 0,59 g | 
| Vláknina | 25,00 g | 
| Cholesterol | 824 mg | 
| Sodík | 280 mg | 
| Sůl | 0,82 g | 
| Sacharidy | 354,99 g | 
| – cukry | 217,45 g | 
| ––– laktóza | 0,96 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 650 g 650 g jablek | Jablko čerstvé | 650 g | 
| šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 2 lžíce 2 lžíce rozinek | Rozinky | 30 g | 
| 5 lžic 5 lžic rumu | Rum | 85 ml | 
| 180 g 180 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 180 g | 
| 1 lžička 1 lžička kypřícího prášku | Kypřící prášek | 5 g | 
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g | 
| 1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g | 
| 120 g 120 g cukru krupice | Cukr bílý | 120 g | 
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |