Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hnětýnky

Velikonoční pečivo typické pro jižní čechy pocházející z okolí Strakonic. Pokud budete chtít dodržovat tradice a nevlastníte příslušné formičky, upečte jako plát na plechu a tvary cca 10 cm (kolečka, srdíčka atd) vykrajujte.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

16. 10. 2011 13:47

Suroviny pro 25 kusů

25 kusů

Nutriční hodnoty

Energie37 107 kJ / 8 869 kcal
Bílkoviny125,58 g
Tuky462,36 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 2,83 g
Sodík 620 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy1 020,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pečeme nejméně týden předem , musí se rozležet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nvjt6

13. 10. 2020 20:06

Jo, takhle se dělají u nás na Strakonicku. ;-) To je keců, že má být těsto jiné. Achjo... Je to odvozeno od místní tradice, takže všechny verze jsou dobře. Náš rodinný recept je zrovna takový. Jen bez rumu a o 2 vejce více...

tejaja tejaja

20. 1. 2018 18:41

Boďul: Reklama bola zmazaná.

casino casino

27. 10. 2017 10:22

jitka:
No, možná se dělá obé:-)
viz koment 13.10.10 21:30 https://www.labuznik.cz/diskuse/hnetynky-2703/

jitka

27. 10. 2017 10:14

hosta: ne, ne - vzhledově vypadají podobně jako tyto, ale postup je jiný. Něco mezi lineckým a třeným. Už dle názvu se těsto hněte, takže sníh tam nemá co dělat..

hosta hosta

27. 10. 2017 09:52

jitka: možná myslíš spíše tohle:-)
https://www.toprecepty.cz/recept/26136-netynky/

jitka

27. 10. 2017 09:43

bohužel podle tohoto receptu neupečete hnětýnky, ale jakési (možná dobré) piškotové bábovičky. Do hnětýnek v žádném případě nepatří sníh z bílků, těsto se hněte (od toho je název) a je to velmi podobné spíše lineckému. Nepečou se ve formičkách, ale vykrájené na plechu. Vím velice dobře o čem píšu, hnětýnky jsem jedla každý rok u své babičky na Prachaticku.

Lucie R

19. 10. 2016 19:01

Bodíček letí, jsou vynikající, moc díky za parádní recept :-K:yes:;-)

bonaher

17. 10. 2011 20:04

Koubkova: Jsem ráda, že Vás recept potěšil. U nás o posvícení nesmí na stole chybět. Většinou dělám ze dvou dávek a "mizí" velmi rychle...;-)Receptů mám několik, ale my máme nejraději tyhle.

Koubkova Koubkova

17. 10. 2011 17:48

Bonaher: připomněla jsi mi dětství, kdy jsem jako malá holka jezdívala na šumavu s rodiči ke známím, o prázdninách o posvícení, bez těchto hnětýnek se to neobešlo, to byla nádhera, těch ozdobyček, až zrak přecházel, nikde jsem ten recept nenašla až ted ,děkuji.:-):yes::-K

bonaher

16. 10. 2011 20:23

Bibinka: Děkuji za milé přivítání.

Děkuji všem za kladné hodnocení.

Bibinka Bibinka

16. 10. 2011 17:59

Bonaher, vítám tě v naší Topkové rodině jako dalšího člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-)

maiva maiva

16. 10. 2011 17:02

Pěkné dortíky+:yes::yes::-p

zizala zizala (moderátorka)

16. 10. 2011 16:47

O posvícení všude to voní :-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hnětýnky hnětýnky recept recept na hnětýnky recept hnětynky posvícenské hnětýnky ozdoby na hnětynky těsto na hnětynky zdobeni hnetynek hnetynka hnětýnky fotogalerie hnetinky velikonoční hnětýnky kdy se pečou hnětýnky hnětánky formičky na hnetýnky recepty na hnětynky hnětýnky postup pečení pečení hnětýnek hnětynky těsto hnětýnky recepty

Suroviny: mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, vejce, rum, tuk, mouka, zdobení cukrářské

TopRecepty.cz

Hnětýnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9L3D