Nutriční hodnoty (Krémová cuketová polévka s romadurem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 2 388 kJ / 571 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,44 g |
| Tuky | 21,96 g |
| – nasycené | 3,31 g |
| – nenasycené | 18,28 g |
| –– mononenasycené | 15,69 g |
| –– polynenasycené | 2,59 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 22,56 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 28 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 73,84 g |
| – cukry | 17,28 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 700 g 700 g cukety (použil jsem žlutou) | Cuketa čerstvá | 700 g |
| 300 g 300 g brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| hrst hrst bylinek (podle chuti, bazalka, oregano - čerstvé, sušené dejte méně) | Oregano sušené | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| zeleninový vývar (nebo z kostky) | Vývar zeleninový | |
| zakysaná smetana - 12% | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 1 romadur | Romadur 40 % t. v s. | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| krutony z housky | Krutony |