Nutriční hodnoty (Špagety s pestem z řapíkatého celeru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 412 kJ / 337 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,04 g |
| Tuky | 34,62 g |
| – nasycené | 13,53 g |
| – nenasycené | 19,04 g |
| –– mononenasycené | 16,51 g |
| –– polynenasycené | 2,53 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 0,20 g |
| Cholesterol | 23 mg |
| Sodík | 500 mg |
| Sůl | 1,25 g |
| Sacharidy | 1,14 g |
| – cukry | 0,95 g |
| ––– laktóza | 0,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 řapíkatý celer- horní část | ||
| 1 hrst 1 hrst kešu oříšků natural | Kešu | |
| 1 lžíce 1 lžíce nastrouhaného parmezánu | Parmezán | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje (podle potřeby) | Olej olivový | 11 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžička 1 lžička limetkové šťávy (nebo citronové) | Šťáva z limetky | 5 ml |
| větší hoblinky parmezánu k dokončení | Parmezán | |
| 20 g 20 g slaniny | Špek | 20 g |
| 2 porce 2 porce špaget | Špagety pšeničné |