Nutriční hodnoty (Zapečené kuřecí nudličky s bešamelem a sýrem na tymiánu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 3 862 kJ / 923 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 89,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 16,62 g |
– nasycené | 9,73 g |
– nenasycené | 5,64 g |
–– mononenasycené | 4,72 g |
–– polynenasycené | 0,92 g |
––– omega 3 | 0,61 g |
Vláknina | 9,90 g |
Cholesterol | 190 mg |
Sodík | 958 mg |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 90,22 g |
– cukry | 21,82 g |
––– laktóza | 17,29 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
450 g 450 g vařených brambor | Brambor zimní | 450 g |
250 g 250 g kuřecích prsou | Kuře prso | 250 g |
sůl | Sůl mořská | |
lžíce lžíce tuku na osmahnutí masa - olej | Vepřová kýta | |
30 g 30 g tvrdého sýra na posypání povrchu | Sýr kravský tvrdý 30% | 30 g |
zhruba 2 2 lžíce Ramy v kelímku (nebo másla možno i olej) | Margarín máslový | |
1 1 plnější lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
300 ml 300 ml mléka - dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
40 g 40 g měkkého sýra např. Apetito | Sýr tavený | 40 g |
kousek kousek bujónové kuřecí kostky | Bujón kuřecí BIO | |
sůl dle potřeby | Sůl mořská | |
čerstvý tymián | Tymián čerstvý |