Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kuřecí prsa ze tří receptů)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 926 kJ /
2 133 kcal
Bílkoviny420,71 g
– z toho živočišné bílkoviny411,08 g
– z toho rostlinné bílkoviny9,63 g
Tuky22,31 g
– nasycené7,67 g
– nenasycené11,74 g
–– mononenasycené7,12 g
–– polynenasycené4,62 g
––– omega 33,49 g
Vláknina31,90 g
Cholesterol 963 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,45 g
Sacharidy56,72 g
– cukry22,30 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
Brambory cca 3 kg i více Brambor zimní
cca 5 ks 5 ks kuřecích prsních řízků Kuře prso 1750 g
anglická slanina Anglická slanina
pórek Pórek čerstvý
1 palička 1 palička česneku – může být i méně Česnek čerstvý 80 g
cca 5 ks 5 ks cibule – podle chuti, může být i méně Cibule čerstvá 345 g
smetana na vaření (může být i šlehačka) – cca 1 – 2 dcl Smetana kravská sladká 12%
cca 1/2 litru cca 1/2 litru vývaru nebo uvařená kostka masoxu Vývar hovězí 500 ml
sůl – opatrně Sůl mořská
harmonie chuti – nemusí být Kořenící směs sypká
pepř čtyř barev v mlýnku, ale může být i klasický černý mletý Pepř barevný
majoránka - dost Majoránka sušená
bazalka – také poměrně dost Bazalka čerstvá
drcený kmín Kmín mletý
máslo Máslo kravské
trochu trochu oleje – stačí pár kapek Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.