Nutriční hodnoty (Kuřecí prsa ze tří receptů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 926 kJ / 2 133 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 420,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 411,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,63 g |
| Tuky | 22,31 g |
| – nasycené | 7,67 g |
| – nenasycené | 11,74 g |
| –– mononenasycené | 7,12 g |
| –– polynenasycené | 4,62 g |
| ––– omega 3 | 3,49 g |
| Vláknina | 31,90 g |
| Cholesterol | 963 mg |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,45 g |
| Sacharidy | 56,72 g |
| – cukry | 22,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| Brambory cca 3 kg i více | Brambor zimní | |
| cca 5 ks 5 ks kuřecích prsních řízků | Kuře prso | 1750 g |
| anglická slanina | Anglická slanina | |
| pórek | Pórek čerstvý | |
| 1 palička 1 palička česneku – může být i méně | Česnek čerstvý | 80 g |
| cca 5 ks 5 ks cibule – podle chuti, může být i méně | Cibule čerstvá | 345 g |
| smetana na vaření (může být i šlehačka) – cca 1 – 2 dcl | Smetana kravská sladká 12% | |
| cca 1/2 litru cca 1/2 litru vývaru nebo uvařená kostka masoxu | Vývar hovězí | 500 ml |
| sůl – opatrně | Sůl mořská | |
| harmonie chuti – nemusí být | Kořenící směs sypká | |
| pepř čtyř barev v mlýnku, ale může být i klasický černý mletý | Pepř barevný | |
| majoránka - dost | Majoránka sušená | |
| bazalka – také poměrně dost | Bazalka čerstvá | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| máslo | Máslo kravské | |
| trochu trochu oleje – stačí pár kapek | Olej řepkový |