Nutriční hodnoty (Kuřecí prsa ze tří receptů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 926 kJ / 2 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 420,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 411,08 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,63 g |
Tuky | 22,31 g |
– nasycené | 7,67 g |
– nenasycené | 11,74 g |
–– mononenasycené | 7,12 g |
–– polynenasycené | 4,62 g |
––– omega 3 | 3,49 g |
Vláknina | 31,90 g |
Cholesterol | 963 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,45 g |
Sacharidy | 56,72 g |
– cukry | 22,30 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
Brambory cca 3 kg i více | Brambor zimní | |
cca 5 ks 5 ks kuřecích prsních řízků | Kuře prso | 1750 g |
anglická slanina | Anglická slanina | |
pórek | Pórek čerstvý | |
1 palička 1 palička česneku – může být i méně | Česnek čerstvý | 80 g |
cca 5 ks 5 ks cibule – podle chuti, může být i méně | Cibule čerstvá | 345 g |
smetana na vaření (může být i šlehačka) – cca 1 – 2 dcl | Smetana kravská sladká 12% | |
cca 1/2 litru cca 1/2 litru vývaru nebo uvařená kostka masoxu | Vývar hovězí | 500 ml |
sůl – opatrně | Sůl mořská | |
harmonie chuti – nemusí být | Kořenící směs sypká | |
pepř čtyř barev v mlýnku, ale může být i klasický černý mletý | Pepř barevný | |
majoránka - dost | Majoránka sušená | |
bazalka – také poměrně dost | Bazalka čerstvá | |
drcený kmín | Kmín mletý | |
máslo | Máslo kravské | |
trochu trochu oleje – stačí pár kapek | Olej řepkový |