Nutriční hodnoty (Vařené hovězí maso s pažitkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 422 kJ / 818 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,28 g |
| Tuky | 69,76 g |
| – nasycené | 33,80 g |
| – nenasycené | 31,10 g |
| –– mononenasycené | 21,08 g |
| –– polynenasycené | 10,02 g |
| ––– omega 3 | 0,70 g |
| Vláknina | 2,53 g |
| Cholesterol | 515 mg |
| Sodík | 490 mg |
| Sůl | 1,09 g |
| Sacharidy | 27,90 g |
| – cukry | 6,78 g |
| ––– laktóza | 5,78 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| vařené hovězí maso | Hovězí kýta | |
| 2 plátky 2 plátky toustového chleba | Toast pšeničný bílý | 40 g |
| 50 ml 50 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| 2 2 žloutky uvařené natvrdo | Vaječný žloutek | 46 g |
| 100 g 100 g mascarpone (nebo termizovaného sýru) | Mascarpone | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce majonézy | Majonéza | 15 g |
| 8-10 kapek 8-10 kapek worcesterové omáčky | Worcestrová omáčka | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce vinného bílého octu | Ocet lihový | 22.5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka cukru (nemusí být) | Cukr bílý | |
| 3 lžíce 3 lžíce pažitky | Pažitka čerstvá | 45 g |