Nutriční hodnoty (Chřestová polévka s vejci, kapií a červeným pepřem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 056 kJ / 491 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 37,76 g |
| – nasycené | 17,80 g |
| – nenasycené | 14,86 g |
| –– mononenasycené | 10,12 g |
| –– polynenasycené | 4,74 g |
| ––– omega 3 | 0,66 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 559 mg |
| Sodík | 264 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 10,22 g |
| – cukry | 3,82 g |
| ––– laktóza | 3,82 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10 paliček 10 paliček zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 2 tenké plátky másla | Máslo kravské | 2 g |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 1 menší hrst hrášku | Hrášek zelený | |
| 1,5 l 1,5 l kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 1500 ml |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| červený pepř | Pepř černý | |
| 1 kousek 1 kousek kapie | Paprika červená čerstvá |