Nutriční hodnoty (Vepřový závitek s mletým masem, šunkou a vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 415 kJ / 1 055 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 69,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,22 g |
| Tuky | 70,92 g |
| – nasycené | 26,57 g |
| – nenasycené | 38,75 g |
| –– mononenasycené | 31,10 g |
| –– polynenasycené | 7,65 g |
| ––– omega 3 | 1,16 g |
| Vláknina | 5,09 g |
| Cholesterol | 424 mg |
| Sodík | 1,52 g |
| Sůl | 4,09 g |
| Sacharidy | 15,57 g |
| – cukry | 5,99 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 280 g 280 g vepřové kýty | Vepřová kýta | 280 g |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 3 plátky 3 plátky sušené uzené šunky | Šunka vepřová uzená | |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 velké vejce (nebo 2 malá) | Vejce slepičí | 70 g |
| 30 g 30 g slaniny bez kůže | Špek | 30 g |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce sádla na vymazání pekáčku | Sádlo vepřové | 7.5 g |
| 80-100 ml 80-100 ml vývaru na podlití (nebo vody) | Vývar masový | 90 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
| 1 lžíce 1 lžíce lahůdkové paprikové pasty z tuby | Pasta papriková | 15 g |
| 100 ml 100 ml červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce worcesterové omáčky | Worcestrová omáčka | 15 ml |
| výpek ze závitku | Výpek |