Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hvězdičky (nejen silvestrovské))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 14

Energie9 417 kJ /
2 251 kcal
Bílkoviny57,95 g
– z toho živočišné bílkoviny1,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny56,95 g
Tuky57,71 g
– nasycené25,68 g
– nenasycené29,72 g
–– mononenasycené20,87 g
–– polynenasycené8,85 g
––– omega 30,35 g
Vláknina16,44 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy366,65 g
– cukry20,20 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
260 g 260 g vody (nebo syrovátky, třeba z překapaného jogurtu nebo kefíru) Voda 260 ml
300 g 300 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 300 g
200 g 200 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 200 g
1 1 rovná lžička cukru Cukr bílý
10 g 10 g soli (2 rovné kávové lžičky) Sůl mořská 10 g
50 g 50 g změklého sádla Sádlo vepřové 50 g
1-2 lžičky 1-2 lžičky mleté papriky (sladká – pálivá podle toho, komu jsou hvězdičky určeny) Paprika červená sušená 1.5 g
15 g 15 g čerstvého droždí Droždí pekařské lisované 15 g
rozšlehané vejce na potření před pečením Vejce slepičí
pevnější, hustší pomazánky (sýrové, tvarohové, máslové aj.)
svačinkové saláty (pařížský, vlašský, krabí aj.) Salát hlávkový čerstvý
syrová zelenina (rajčata, ředkvičky, okurky) Mrkev čerstvá
nakládaná zelenina (sterilované žampiony, papriky, cibulky, okurky aj.) Zelenina směs sterilovaná
krájená šunka Šunka vepřová vařená
pikantní klobása Klobása
sýr Sýr kravský tvrdý 30%
olivy Olivy čerstvé zralé
zelené bylinky na ozdobu Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.