Ježatá kolečka

Olga Urvalkova Kuchařka: Olga Urvalkova

Doba přípravy: 1 hodina 60 porcí Cukroví , Pečené 7 názorů

Suroviny

Těsto:
150 g hladké mouky
100 g másla
60 g cukru moučka
2 PL kakaa
1 PL rumu
1 žloutek
Navrch:
2 bílky
60 g cukru krupice
80 g kokosu
4 PL rybízové marmelády
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin uděláme vláčné těsto a necháme v chladu odpočinout přes noc.

    Z těsta vykrajujeme hvězdičky, dáme je na plech s pečícím papírem.

  2. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, vmícháme kokos.

    Na každou hvězdičku zdobičkou uděláme bobek z marmelády, na něj kopeček z kokosové hmoty.

  3. Pečeme asi 10 minut/160°C.

    Uchováme v chladu v uzavřené nádobě.

Poznámka

Málo známé cukroví, moc dobré a docela rychlé. Při jednom pečení máte i ozdobeno, hotovo během hodinky.

Krásné Vánoce všem...:)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ježatá kolečka

Tématické fráze: kolecka

Zapomněl/a jsem heslo