Nutriční hodnoty (Univerzální jogurtové těsto (na slané i sladké pečivo))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 622 kJ / 3 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 84,53 g |
| Tuky | 140,97 g |
| – nasycené | 12,73 g |
| – nenasycené | 119,73 g |
| –– mononenasycené | 80,71 g |
| –– polynenasycené | 39,03 g |
| ––– omega 3 | 10,75 g |
| Vláknina | 23,58 g |
| Cholesterol | 25 mg |
| Sodík | 3,33 g |
| Sůl | 8,17 g |
| Sacharidy | 566,37 g |
| – cukry | 48,60 g |
| ––– laktóza | 11,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 250 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 2 hrnky 2 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 9-18 g 9-18 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 13.5 g |