Nutriční hodnoty (Škvarkovník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 151 kJ / 2 665 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,20 g |
| Tuky | 90,06 g |
| – nasycené | 33,08 g |
| – nenasycené | 51,07 g |
| –– mononenasycené | 37,67 g |
| –– polynenasycené | 13,40 g |
| ––– omega 3 | 1,10 g |
| Vláknina | 21,24 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 367 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 380,84 g |
| – cukry | 29,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 280 g 280 g vody | Voda | 280 ml |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 2 lžičky 2 lžičky kmínu | Kmín | 10 g |
| 2 2 rovné lžičky soli (10 g) | Sůl mořská | |
| 100 g 100 g drobně krájených škvarků | Škvarky | 100 g |
| 300 g 300 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 50 g 50 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 50 g |
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 10-12 g 10-12 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 11 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hustého žitného kvásku (cca 50 g) | Kvásek žitný | 15 ml |
| (možno přidat i 1 rozetřený stroužek stroužek česneku) |