Dýňové ravioli

zizala Kuchařka: zizala

4 porce Těstoviny 15 názorů

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
3 celá menší vejce
1-2 lžíce oleje
2-3 lžíce vody
špetka soli
Náplň:
dýně máslová nebo Hokkaido
Ricotta nebo jemný tvaroh
strouhaný Parmezán
čerstvá šalvěj - nešetřit
sůl
pepř
na potření 1 rozšlehané vejce
Omáčka:
máslo
čerstvá šalvěj
možno opražená dýňová semínka
na posypání strouhaný Parmezán
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky a ostatních ingrediencí zpracujeme vláčné tužší těsto, které se bude dobře vyvalovat. Necháme ho odležet a připravíme si náplň. Rozmačkanou vychladlou dýni smícháme s ricottou nebo tvarohem a ochutíme.

  2. Těsto po částech tence rozvalujeme, vykrajujeme čtverečky asi 4x4 cm, doprostřed dáme náplň, okraje potřeme vajíčkem a slepíme s prázdným čtverečkem těsta. Dobře přitiskneme a hotové ravioli vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3-4 minuty. Pak scedíme a trochu vody zachytíme.

  3. Na omáčku rozpálíme máslo, přidáme nasekanou šalvěj, máme-li, tak i nasekaná dýňová semínka a necháme pořádně zpěnit. Trošku naředíme vodou z těstovin. Uvařené ravioli poléváme omáčkou a ihned podáváme posypané parmezánem.

Poznámka

Protože jsem všechnu šalvěj tenkrát zpracovala do náplně, do omáčky jsem použila pažitku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dýňové ravioli

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    :yes::yes::yes: A jedna dýně je zrovna ve spíži...:-p

    Odpovědět

  • maris maris

    zizala:;-):-)):-)), to jsme na tom stejně:-))

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    maris: Jo, tak to je nad moje síly... Nemám pevnou vůli :-8:-8

    Odpovědět

  • maris maris

    zizala: proč ? vždyť je můžeš udělat ale nemusíš je jíst, rodinka bude mít o to víc;-):-)):-))

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    magdalenka: Dopřeju, ale nejdřív musím trošku zhubnout :-8:-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    zizala: dopraj si ich...:-))

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    magdalenka: Pirohy plněné brynzou jsem nedělala ještě nikdy, takže máš velký náskok. Už dávno si je slibuju :-8:-8

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    zizala: ja aj pirohy plnené bryndzou robím maximálne 2x ročne...lebo:
    1. sú žravé
    2. vždy ich je málo (aj keby boli za lavór)
    3. ja som lenivá...

    Odpovědět

  • maris maris

    Jaruško - paráda:-p:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Ty teda válíš, k tomuhle bych se ani mlsotou nedonutila, ale kráása:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Ty teda válíš, k tomuhle bych se ani mlsotou nedonutila, ale kráása:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    magdalenka: Já jsem líná strašně, ale když jde o dobrou baštu, dokážu se ukecat ;-):-8

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Môže - musí to byť skvelé..len ja som na takéto veci lenivá...snáď sa raz vyhecujem...:-))

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Jitkas: Děkuji:-K, musím říct, že tohle nám opravdu chutnalo.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Znacne pracna zalezitost, mas je krasne! Existuji ruzne regionalni varianty, nektere i s pridanim sladkych amaretovych susenek, muskat. orisku (bez salveje) atd. do naplne, ale to je vedlejsi. Jsi velice sikovna a zvidava kucharka, ale to jsem ti jiz davno rekla....

    Odpovědět

Tématické fráze: dýňové těstoviny ravioli ravioli s dyni dýńová náplň do těstovin ravioli recept ravioli s dynovou naplni ravioli plnene dyni ravioly s dýní tncz nova plněné ravioli ricottou plnene ravioli s dyni hokaido recept na ravioli ravioli s dyni a ricottou smažené ravioly čerstvá dýňová semínka ravioli plněné dýňovou omáčkou dýňové raviili tncz nova zhubnout domácí těstoviny z dýňové mouky ravioli plněné dyni hokaido

Zapomněl/a jsem heslo