Italské ravioli

toprecepty.cz Kuchař:

Těstoviny 3 názory

21

Suroviny

500 g hrubé mouky
2 vejce
sůl
máslo
strouhaný parmazán
ks pečeného masa
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky dáme 1 vejce a špetku soli a s vlažnou vodou vypracujeme měkké nudlové těsto. Tence vyválíme a nakrájíme na malé čtverce.

  2. Ty potřeme bílkem a na polovinu klademe lžičku nádivky, čtverce přehneme, okraj dobře přitiskneme prstem, aby taštička dobře držela, a ořízneme je rádýlkem, aby okraj byl vzhledný.

  3. Chceme-li drobné ravioli, krájíme čtverce menší, na ně klademe malý kousek nádivky, zarolujeme a konce spojíme do kroužku. Plněné ravioli vkládáme do vařící slané vody.

  4. Když vyplavou na povrch, povaříme je ještě 3-5 minut (na kousku zkusíme, je-li provařený), pak vyjmeme, necháme na sítu odkapat. Podáváme polité máslem a posypané strouhaným parmezánem.

  5. Nádivka: Zbytky umleté pečeně smícháme s jemně nastrouhaným parmazánem a vegetou a spojíme vejcem. Podle chuti dosolíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Italské ravioli

  • lenka lenka(neregistrovaná)

    Ravioly jsem jedla nedávno v itálii byly plněné tvaroh se sýrem a bylinkami byla to úžasné,koupila jsem si tam v shopu formu na ravioli a dělám si je doma sama a vždy si úžasně pochutnám
    :-p

    Odpovědět

  • Romaninho Romaninho

    Tohle jsem měl v Itálii, nevím co byla plňka (asi maso se špenátem -bylo to zelené), ale bylo to úžasné. Ještě jsem je potom objevil v jednom shopu a bral je domů a mohl jsme se potom utlouct...:yes:

    Odpovědět

  • martin martin(neregistrovaný)

    nie su to nahodou tortellini?

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo