Nutriční hodnoty (Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 154 kJ / 993 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 72,09 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,50 g |
| Tuky | 59,20 g |
| – nasycené | 22,32 g |
| – nenasycené | 29,82 g |
| –– mononenasycené | 17,11 g |
| –– polynenasycené | 12,71 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 5,85 g |
| Cholesterol | 345 mg |
| Sodík | 261 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 35,50 g |
| – cukry | 4,08 g |
| ––– laktóza | 0,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 filety 2 filety pstruha duhového (růžového) | Pstruh | 400 g |
| sůl (podle chuti) | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hladká mouka na obalení | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 15 g |
| citronová šťáva a kůra | Šťáva z citrónu | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 8 8 výhonků zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | |
| 4 4 menší brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 4 lístky 4 lístky hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá |