Nutriční hodnoty (Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 14 178 kJ / 3 389 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 28,81 g |
Tuky | 250,15 g |
– nasycené | 123,27 g |
– nenasycené | 115,63 g |
–– mononenasycené | 91,60 g |
–– polynenasycené | 24,03 g |
––– omega 3 | 1,25 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 794 mg |
Sodík | 513 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 236,18 g |
– cukry | 64,55 g |
––– laktóza | 2,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
50 g 50 g tuku | Margarín | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce bílého vína | Víno bílé suché | 30 ml |
2 lžíce 2 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
100 g 100 g sádla | Sádlo vepřové | 100 g |
100 g 100 g přepuštěného másla | Ghí | 100 g |
moučkový cukr s vanilkou | Cukr bílý |