Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie14 178 kJ /
3 389 kcal
Bílkoviny39,67 g
– z toho živočišné bílkoviny10,86 g
– z toho rostlinné bílkoviny28,81 g
Tuky250,15 g
– nasycené123,27 g
– nenasycené115,63 g
–– mononenasycené91,60 g
–– polynenasycené24,03 g
––– omega 31,25 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 794 mg
Sodík 513 mg
Sůl1,27 g
Sacharidy236,18 g
– cukry64,55 g
––– laktóza2,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 250 g
2 2 žloutky Vaječný žloutek 46 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
50 g 50 g cukru Cukr bílý 50 g
50 g 50 g tuku Margarín 50 g
2 lžíce 2 lžíce bílého vína Víno bílé suché 30 ml
2 lžíce 2 lžíce smetany Smetana kravská sladká 12% 50 ml
100 g 100 g sádla Sádlo vepřové 100 g
100 g 100 g přepuštěného másla Ghí 100 g
moučkový cukr s vanilkou Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.