Nutriční hodnoty (Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 178 kJ / 3 389 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,81 g |
| Tuky | 250,15 g |
| – nasycené | 123,27 g |
| – nenasycené | 115,63 g |
| –– mononenasycené | 91,60 g |
| –– polynenasycené | 24,03 g |
| ––– omega 3 | 1,25 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 794 mg |
| Sodík | 513 mg |
| Sůl | 1,27 g |
| Sacharidy | 236,18 g |
| – cukry | 64,55 g |
| ––– laktóza | 2,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 50 g 50 g tuku | Margarín | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce bílého vína | Víno bílé suché | 30 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| 100 g 100 g sádla | Sádlo vepřové | 100 g |
| 100 g 100 g přepuštěného másla | Ghí | 100 g |
| moučkový cukr s vanilkou | Cukr bílý |