Nutriční hodnoty (Bramborové placky se švestkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 101 kJ / 2 653 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 51,76 g |
| Tuky | 40,24 g |
| – nasycené | 17,64 g |
| – nenasycené | 15,89 g |
| –– mononenasycené | 12,45 g |
| –– polynenasycené | 3,44 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 38,63 g |
| Cholesterol | 582 mg |
| Sodík | 277 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 453,55 g |
| – cukry | 80,90 g |
| ––– laktóza | 0,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
| 250 g 250 g švestek (čerstvých nebo mražených) | Švestky čerstvé | 250 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 30 g |
| 1 1 celá skořice | Skořice ceylonská | |
| 3 3 hřebíčky | Hřebíček | |
| 1 lžíce 1 lžíce povidel | Povidla | 23 g |
| 50 ml 50 ml rumu (nemusí být) | Rum | 50 ml |