Nutriční hodnoty (Fazolková polévka s kroupama)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 1 679 kJ / 401 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,51 g |
| Tuky | 22,59 g |
| – nasycené | 14,34 g |
| – nenasycené | 6,87 g |
| –– mononenasycené | 6,07 g |
| –– polynenasycené | 0,80 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 8,52 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 96 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 37,10 g |
| – cukry | 16,08 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| Fazolky | Fazolky čerstvé | |
| 2 hrsti 2 hrsti menších krup | Kroupy ječné | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 1 1 klobáska | Klobása | |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| Vegeta | Kořenící směs sypká | |
| 1/2 1/2 zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |